manual prevodovka

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
tomita
user
Kontaktovat uživatele:

manual prevodovka

Příspěvek od tomita »

Vyzna se tady nekdo v prevodovkach? Jak zjistim ze je v prdeli treba lozisko na vstupnem hrideli? Ted myslim fyzicky, ne akusticky... ;-)
Obrázek
S14a RB25
MYSAK
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYSAK »

pokud vemes za hridel a bude se hejbat tak je hooodne spatny :lol: jinak by se melo volne otacet bez trhani ale to asi zkusis jen kdyz ho vyndas
tomita
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomita »

MYSAK píše:pokud vemes za hridel a bude se hejbat tak je hooodne spatny :lol: jinak by se melo volne otacet bez trhani ale to asi zkusis jen kdyz ho vyndas
No prave ze jsem si tu prevodovku nechal predem repasovat s novyma loziskama...
Obrázek
S14a RB25
tamo
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tamo »

aj s novymi loziskami mas volu? hlavne lozisko to nebude skor ihlickove... pozri si v tejto teme videa co som tam hodil forum/viewtopic.php?t=11821&start=15 tam na jednom je vidiet aku volu ma vstupna hriadel a to kvoli tomu ihlickovemu lozisku. ked je v obale prevodovka vola je mensia ale aj tak. popis blizsie tvoj problem...
Nissan 200SX S13 1990
tomita
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomita »

No jedna sa o to, ze pred swap-em jsem si nechal repasovat prevodovku kitem FS5W71C.
Pres vikend jsme vymenili prevodovku, daval jsem Nismo Sports clutch kit s lehkym setrvakem, nove lozisko a novy "spigot bush" (lozisko v klice) taky.
Prevodovka ale odpocatku huci. Pri volnobehu slyset zjevne valivy hluk, kdyz proslapnu spojku, hluk zmizi...jinak je slyset furt, pri zaberu na kazdy stupen i pri brzdeni motorem. Pokud pri jizde se zarazenou rychlosti seslapnu spojku, huceni prestane. Olej jsem pouzil Castrol TAF-X.

Akorat to jehlove lozisko a synchrony na 3.rychlosti zustali nevymenene, jelikoz tam pry nepasovali (to na prevodovce mel vetsi prumer). Je to divny, jelikoz prevodovka mela byt z S14a...
Na obrazku jsem oznacil sipkou tu lozisko, ktere zustalo nevymenene..

Obrázek

Tady je moje prevodovka v dilne kde se to repasovalo. Tady: http://www.prag-info.cz/firma/sipos/

Obrázek
Naposledy upravil(a) tomita dne 05.03.2008, 20:39, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
S14a RB25
tamo
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tamo »

myslim ze to ihlickove lozisko je dost dolezite lebo ak je tam vola tak na stalom prevode sa ti mozu krizit zuby a to moze vydavat ten hluk... tu o tom pisal adner forum/viewtopic.php?t=9606&highlight=

ja si budem tiez davat repasovat prevodovku, kupoval som sadu tiez odkial ty, ak vsetko dobre dopadne tak o vikendu ju veziem na repas...
Nissan 200SX S13 1990
adner
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adner »

čtyřka jde dobře,nebo hůř a hlavní kuličkový jsou C3 nebo ne?
tomita
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomita »

adner píše:čtyřka jde dobře,nebo hůř a hlavní kuličkový jsou C3 nebo ne?
Zda se mi ze to dela kraval i na ctyrce. Tomu C3 nerozumim...
Obrázek
S14a RB25
adner
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adner »

myslel jsem,jestli tam jde čtyřka normálně,nebo hůř než ost.C3 znamená větší vůle(spec.aplikace)označení např-6305 C3,nebo jen 6305
tomita
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomita »

Rychlosti tam jdou vsechny dobre, snad obcas dvojka a zpatecka protestuje, ale to mozna kvuli tomu ze jeste nejsou zajety synchrony. Ty vule nevim, ja jsem to nedelal...
Obrázek
S14a RB25
adner
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adner »

no,budto si zesílíš rádio,nebo to rozebereš.jiná cesta asi není.Tipnul bych to na špatně nastavenou osovou vzdálenost vst.hřídele,nebo ložiska bez C3 vůle a jejich špatné usazení.Ovšem neviděl jsem to,jsou to rady jen informativní.zkus lehce(ne zas polechtat) poklepat větším kladivem v ose vst. a výst. hřídele,s mrkví musí jít otáčet lehce,pokud to nepomůže,tak rozebrat
Odpovědět