Zajímalo by mě z jakých všech důvodů je hlava a blok motoru odvětrán, dám příklad ca 18et z s12-hlavou nasává naměřený vzduch a z bloku je vzduch odsáván podtlakem v sání a je zapojen jednosměrný ventil zavírající ve směru ze sání do bloku z důvodu přeplňování..Primární účel je předpokládám aby nevylítaly gufera kvůli tvořícím se olejovým párám.
Jde mi o to, jestli něco zkazím když použiji oil catch tank ovšem bez napojení opět na podtlak sání, neb nechci aby šli do motoru olejové výpary, byť zbaveny případných větších částic oleje.. tzn v hlavě ani v bloku nebude podtlak ani přetlak a olejové výpary budou odcházet do atmosféry skrz oil catch tank a malý filtřík přidělaný k oct.Mám obavu jestli případný podtlak v bloku nevypomáhá odtékaná oleje z hlavy, případně jestli nemá nějaký další důvod..
Dík!
ilustrační obrázek odvětrání z manuálu ca18det:
veškeré důvody odvětrání motoru?
Re: veškeré důvody odvětrání motoru?
Powered by Buky NO LIMIT
Tiger Racing Super six 2.0 NA 284Hp
Nissan 300Zx Turbo Z31 VG Power 87 Drag-sold
Nissan 300zx Turbo Z31 VG Power 87 Street
Nissan 300zx Turbo Z31 VG power 85 2sic :-)-sold
Nissan GTR R35
Suzuki Burgman 650
Dvojnápravový sklápací vozík-2700kg
http://www.cnc-bucek.sk
Tiger Racing Super six 2.0 NA 284Hp
Nissan 300Zx Turbo Z31 VG Power 87 Drag-sold
Nissan 300zx Turbo Z31 VG Power 87 Street
Nissan 300zx Turbo Z31 VG power 85 2sic :-)-sold
Nissan GTR R35
Suzuki Burgman 650
Dvojnápravový sklápací vozík-2700kg
http://www.cnc-bucek.sk
odvětrávání jde do sání pouze kůly výparům z mototu nic víc nic mín...
200sx is no car, 200sx is my live style...
vyzkoušel jsem už asi 12 variant, ale nejlepší profík na tohle je raddy, posledně se mnou hádal do krve že mé názory ohledně tohoto jsou vedle a že jsem nic nedokázal, má to naštudováno z anglického fora, a moje zkušenosti, zkušenosti adnera, harryho, marata a ještě dvou špičkových závodních mechaniků co znám z olomouce jsou hovno oproti anglickému foru, a dokonce když mu taboo napsal že některé věci z toho anglického fora jsou nesmysly, tak si stejně stál za svým, takže na tohle nebudu odpovídat ani v tématu, ani soukromou zprávou, ptejte se raddyho, já tomu nerozumím, protože neumím anglicky