Wankel
Wankel
Chci se jen zeptat zda s timhle motorem má někdo nějaký zkušenosti nějaký postřehy atd. Jak je to s životností a popřípadě cenou různých oprav ? Jediný co jsem zatim zjistil že údajně chlastá jak polskej zájezd.
- Fizzbiker
- user
- Kontaktovat uživatele:
Re: Wankel
u tech starsich byvaly hlavne problemy s tesnicima segmentama "pístu" odcházely v pomerne kratkych intervalech treba i 30t samozrejme pri jejich opotrebeni sel vykon dolu až nebyl... moderni motory uz to pra maji vyresene a melo by to vydrzet i prez 150t zase usetris na dalsich vecech ojnice klika atd takze naklady tezko rict asi to bude srovnatelny s dvoukilem, foukanej wankel to je takovej muj malej sen napr RX8 parada ale podle kluka co ji ma a mluvil sem snim to jeste porad nejaky mouchy má... proste to neni ropak kterej naklepe pul mega na jeden olej (s nadsazkou samozřejmě)
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
http://rx7.cz/forum/
tady se dozvíš uplně vše co potřebuješ vědět
tady se dozvíš uplně vše co potřebuješ vědět
jj apexi odchazej casto a musis menit hodne casto olej, jinak je to myslim motor uplne v pohode
Já jsem se právě nějak zakoukal do novějšího modelu rx-7 a obávám se trochu toho že kdyby mě fakt náhodou přeskočilo a pořídil si jí tak v případě problému budu těžko hledat někoho kdo tý bestii rozumí :-)
na RX7 clubu je dost lidi a nebo jeste tady tomu rozumi http://www.autoservispek.cz/
U wankela zalezi na pristupu. Vydrzi 50tis nebo 150tis km. Pokud se k nemu chovas jako k pistovemu moto tak dlouho nevydrzi.
Mala generalka stoji asi 30tis. Velka stoji 80tis. A meni se skoro celej motor. Kolega ted kupoval celej novej holej motor do RX-8 za asi 100tis
Mala generalka stoji asi 30tis. Velka stoji 80tis. A meni se skoro celej motor. Kolega ted kupoval celej novej holej motor do RX-8 za asi 100tis
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Nippon Sangyo 200SX RS133
Taky mám kamaráda, kterej teď kupoval holej motor do RX8. Dělá mu to kluk z RX7 fóra a prej zná motor do šroubku, takže nedostatku fundovanejch lidí bych se nebál.
A ty postřehy: Musí to chytat za tepla a nesmí to žrát olej
A ty postřehy: Musí to chytat za tepla a nesmí to žrát olej
UDC Team
Myslim, ze mluvime oba o tom samym RX.
Uz jen par kabelu cidlo a snad konecne vyjede.
Uz jen par kabelu cidlo a snad konecne vyjede.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Rx7 FD byl muj sen ale vzhelem k opotřebovavani a dostupnosti dilu jsem se rozhodl pro 200sx, vyhodou wanklu je že je strašně jednoduchy, jde jen o to že je to kousek kterej se nevýrábí v takovem množství jako norm. motory a podle toho se odviji i ceny nahradnich dilu. Jinak uživatel chosse z dorifto klubu vlastnil jednu Rx7 fd a když jsem sháněl informace o wanklu tak sem se ptal ho =)
Dostupnost motoru na RX-8 do 2 dnu.
Ta dostupnost takovej problem neni.
Ta dostupnost takovej problem neni.