3D merak rozmeru

prostě všechno, co je tak trochu off-topic
Odpovědět
mara_m
user

3D merak rozmeru

Příspěvek od mara_m »

schanim opticky merak 3D rozmeru nevi nekdo kde tuto vecicku koupit za rozumnej peniz ?
CNC výpalky laser ,plasma a autogen
mara_m
user

Re: 3D merak rozmeru

Příspěvek od mara_m »

treba zpusob 3D sceneru za krasnych 320 tisic :lol:
Woyta
user

Příspěvek od Woyta »

Jak velke veci potrebujes scanovat a s jakou presnosti?
Udelat si malej scaner doma neni zase tak nic tezkeho a draheho.
http://youtu.be/eOfbFguO_EQ
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Nippon Sangyo 200SX RS133
mara_m
user

Příspěvek od mara_m »

cca 30*30*30cm nic velkeho presnost tak na min 0,1mm ale spise tak 0,01mm
mara_m
user

Příspěvek od mara_m »

ale kdyz tam narvu 1000*1000*1000 mm tak se taky zlobit nebudu
Woyta
user

Příspěvek od Woyta »

Presne rozmery se v praxi pak meri na dotykovem.
Optika je spise pro hrube nacteni tvaru, ktery se pak vyhlazuje a dela presna konstrukce.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

mara_m
user

Příspěvek od mara_m »

jj jenze ja to potrebuju delat data pro cnc masiny a jaksi nemam moc casu se stim sra* :lol: sem na to sam a nestiham uz takhle
Woyta
user

Příspěvek od Woyta »

Vsak mi taky delame data pro CNC. Takovej uzlikovac byla slusna sranda. :D

mara_m
user

Příspěvek od mara_m »

jenze vi ste asi na jine urovni nez ja :lol: ja protivam beham s klackem v ruce a lovim mamuty :lol:
Woyta
user

Příspěvek od Woyta »

To by jsi se kolikrat divil jak vypada cinnost konstrukce a vyroby v praxi. :D
U jedne zakazky se zakaznik nepohodl s jinou firmou a mel data jen do 3D prehravace (jen tvar, nelze merit rozmery atd). A tak jsem meril pravitkem na LCD a podle toho co jsem zmeril jsem modeloval.

Nascenovana data freza s urcitou toleranci kvuli nepresnostem a nerovnostem ploch zvladne ale pokud budes chtit nejake rozmery presne tak nejakemu modelovani se nevyhnes.

mara_m
user

Příspěvek od mara_m »

jak konstrukteri fungujou vim moc dobre parkrat sme na ne museli jit co si to vymysleli za pic** :lol: pac obcas vykoumali vec co by sme se z toho na dilne osrali :lol:
jako nic proti konstrukterum ale podle me by mel konstrukter nejdriv delat v praxi treba 10 let a pak az jit do kanclu pac na papiru to je krasne ale v praxi to pak vyrobit je des jako meli sme treba obchodaka a ten vubec nevedel predstavi mel pekne nabizel spoustu veci krasne veci ale kdyz mi jsem je meli pak delat tak to bych ho zabil
jeste ze tam uz nedelam :lol:
Woyta
user

Příspěvek od Woyta »

Nevim jak to bylo u vas ale my chodili za vyrobakem aby nas krapek usmernil.
Tedka skodim ve Skodovce a obcas rikam si jak muzou vyrobit auto.
Navrhuju treba plech dveri. Do toho mi lezou designeri (exterier, interier) elektrikari, gumari, skla, postranice ....
Komunikace mezi oddelenimi neni nejlepsi a tak kazdou chvili nejake prekvapeni a krizovka.
Docela sranda nacpat do maleho prostoru vpredu dveri zavesy, omezovac repro, pruchodku elektriky, vyztuhu lahev a spousteni skla vcetne motoru. Samozrejme, ze vetsinou to nevyjde. :D

mara_m
user

Příspěvek od mara_m »

u nas to fachalo ze jeli svoje solo :D
935Baby
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 935Baby »

Jo tak to znám velice dobře jako to chodí v praxi...mám praxi cca 3roky v automotive jako technik 3D měření (CMM CNC stroje Carl Zeiss, Faro Arm Platinum rameno) a obzvláště poslední zaměstnání bylo typickým příkladem nedodržování požadavků zákazníka.
Nejlepší bylo při jednom auditu, auditoval nás nějaký Rumun (z pobočky Renaultu v Rumunsku), kterého jsme přezdívali Mikulesku Pochcal Desku :))) ...no ve výrobě si našel kontrolní kartu jednoho katalyzároru výfuku a přišel za námi a chtěl přeložit co tam bylo napsáno v poznámkách.
V jedné kolonce bylo: „nepasuje v lehre“ (lehre = kontrolní měřicí zařízení) no a náš vedoucí kvality na to zareagoval a přeložil do angličtiny jako: „nepasovalo v krabici“ Rumunovi se to ale nezdálo a tak pro kontrolu šel ještě za jedním naším kolegou a ten samozřejmě odpověděl: „nepasovalo v krabici“ :)))

Co takhle výrobky od gigantu Hexagon (konkrétně laser scanery Leica http://metrology.leica-geosystems.com/e ... n_1836.htm)? Mají nejistotu měření cca + -1,5 setiny mm dílech do velikosti 1m. Hexagon má pobočku i v Praze kde servisují scannery Leica)
http://www.hexagon.com/en/Metrology.htm
Nebo Faro měřicí ramena. Faro dělá laser scanner a je to hodně mobilní, rychle zařízení (http://www.faro.com)

Mimochodem já 3 roky pracoval jako technolog, 3roky jako technik mereni (z toho jeden rok jako metrolog) a ted jsem se dal na kariéru konstruktéra v automotive. A s tou praxí souhlasím, člověk hned dokáže vidět věci jinak a nevymýšlí pak jako konstruktér blbosti...
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
mara_m
user

Příspěvek od mara_m »

meli sme na firme dva jeden delal 6 let rukama a druhej to znal jen od kompu ten co delal rukama to vymyslel 2* rychleji 3*tak lip na vyrobu a 1*tak jednodusi :lol: :lol:
Odpovědět