Klika a jiné snížení ztrát v motoru
Re: Klika a jiné snížení ztrát v motoru
ono už to samozřejmě střídavý pohon má ale origo nejde regulovat a procik, co je uvnitř, jsem to prostě nenaučil...pumpa brala myslím 13 A, nemám však s f měničema zkušenosti, tak nevím který by se hodil..
Co se tyce stridavych regulatoru z modelariny roztocej jakejkoliv brushless motor (3faze) takze by s tim problem bejt nemusel pokud v tom neni treba 4fazovej coz taky obcas videt je..
předpokládám, že nikdo tak zvrhlej není, aby tam cpal 4fázi. Pokud to bere jen nějakých 13A, tak bych vzal nějakej třeba 18 nebo 25 A regl a dodělal řízení otáček.
regl - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=2163 - programovací kartu na něj mám a splodit nějakej ten obvod na řízení otáček by měla být otázka pár stováků + doladění na autě.
PS: Myšáku, tebe už jsem na RC manii taky zahlídl
regl - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=2163 - programovací kartu na něj mám a splodit nějakej ten obvod na řízení otáček by měla být otázka pár stováků + doladění na autě.
PS: Myšáku, tebe už jsem na RC manii taky zahlídl
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."
je to 3 fáz..nevím ale jestli tento typ mechanického provedení motoru bude s model měničem spolupracovat..Myšák, zkoušel jsi to na něčem?
Ono se to mech. provedeni nema moc cim lisit. a tomu reglu je ejdno jestli je to motor s "klasickou" konstrukci rotor/stator nebo s obeznym plastem.
Trinom: jo obcas se tam ukazu
Trinom: jo obcas se tam ukazu
to jo ale co třeba diametrální rozdíl v otáčkách?
trinom: k čemu je dobrá prog. karta, to není řízené jako servo?
trinom: k čemu je dobrá prog. karta, to není řízené jako servo?
kartou se nastavuje funkce toho regulatoru (brzda, reverz, casovani a takovy funkce) otacky sou urceny vlastnostma motoru
takže by to dejme tomu šlo..ok dík
Melo by to jit. Stejnej regl pouzijes na motor co toci 5 000RPM i na motor co toci 40 000RPM, jen se u toho reglu v pripade problemu nastavi jiny casovani ale nikdy sem do nastaveni sahat nemusel.
ok zkusím
Ty regly se dají sehnat i u nás, ale jsou nepoměrně dražší a hlavně spousta z nich nejde nastavovat. To je výsada především těch lepších a dražších.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."