mara_m píše:... vyndas jen motor ..

Cokoliv udelat na aute = motor ven.
Odvetrani pary na turbu? To slysim prvne. Ja to cekal u ctvrteho valce.
Hadam ty 1/2" budou "krasne pristupne na zadni strane motoru.
mara_m píše:... vyndas jen motor ..

Ok, vodní chladič mám celohliník tuším 45-50mm tlustý a chladič oleje mám v plánu každopádně s termostatem a přišlo mi nejméně pracné koupit "sendvič" pod filtr a výměník zachovat...mara_m píše:pac je zbytecnej....... a zbytecne ohrivas vodu je dobrej pokud autem jezdis v zime tak ti rychleji ohreje olej ale v pripade oil chladice a nejezdeni v zime je spis na skodu ......
 ale otazka kde stim ces jezdit ja treba na okruhu s13 neuchladil dal jsem max 5 kol tak tet tam pujde ta 30 sachta  a budu odvetravat paru navic pac to bylo tak trochu jak papinak
  ale otazka kde stim ces jezdit ja treba na okruhu s13 neuchladil dal jsem max 5 kol tak tet tam pujde ta 30 sachta  a budu odvetravat paru navic pac to bylo tak trochu jak papinak  
Dal bych ho stejně velkej jako původní mezichladič vzduchu a i do stejnýho místa a pokusil bych se použít i dobře utěsněnej původní nádech z předního nárazníku a dobrej plastovej podběhFil píše:Ok, vodní chladič mám celohliník tuším 45-50mm tlustý a chladič oleje mám v plánu každopádně s termostatem a přišlo mi nejméně pracné koupit "sendvič" pod filtr a výměník zachovat...mara_m píše:pac je zbytecnej....... a zbytecne ohrivas vodu je dobrej pokud autem jezdis v zime tak ti rychleji ohreje olej ale v pripade oil chladice a nejezdeni v zime je spis na skodu ......
Ještě bych měl dotaz na olejový chladič, jak správně vybrat velikost? CA18 okolo 400hp, vím, že hodně udělá i umístění a že obluda kterou nebude proudit vzduch bude horší než vhodně umístěný menší, ale aspoň přibližně...?

Nestavím to na nic konkrétního, spíše víkendovka, budíky na tlak, teplotu atd budou, takže přehřát bych to neměl tak jako tak... Chci to mít prostě jen adekvátně dimenzované ke zbytku aby mi budíky po pár minutách zábavy nevystavili stopku...
 Nestavím to na nic konkrétního, spíše víkendovka, budíky na tlak, teplotu atd budou, takže přehřát bych to neměl tak jako tak... Chci to mít prostě jen adekvátně dimenzované ke zbytku aby mi budíky po pár minutách zábavy nevystavili stopku...