steavy15 píše:Keby dám dole olejovú vaňu tak by to bolo viditeľné že je to aj kľuka ? alebo to musí klepať fakt už ako diesel aby som to zbadal tak ? ... no rád z toho niesom, musím to teda riešiť postupne najskôr tie zdvihátka a potom až tú kľuku. I keď si to nechcem pripustiť lebo bol natom robený celý spodok keď odišlo olejové čerpadlo to je nové a vtedy sa robil aj výbrus kľuky to ešte zistím kto to robil. Potom vaše odporúčania by boli aké ? kúpiť tuto od niekoho kľuku aj s ojnicami alebo si to dať na výbrus ( možno druhý alebo tretí ).
hlavne klidek, pozrel som si tvoje videa na lepsich reprakoch a teda stale mi to pripada ako zdvihatko, nez kluka..
co vieme:
tlak oleja vyzera byt v poriadku
klepotanie je na volnobehu, pri pridani plynu nestichne, je pocut aj pocas akceleracie, po ubrani plynu sa klepotanie ozve az pri nízkych otackach, nie hned po pusteni plynu, to poukazuje skor na zdvihatko
ja by som odprucil zacat so zdihatkami a ked tie stichnu, uvidis aky bude rozdiel. diagnostika kluky znamena vybratie ojnicnich lozisk, ich kontrolu a premeranie/kontrolu kluky.... kluka zacne klepat velmi jemne, najprv len za jazdy, pri pusteni plynu to lahko zastrkoce, neskor aj na volnobehu, este neskor spozorujes ze ostava postarte svietit kontrolka oleja, to je uz v prdeli...