postovny a dane pri nakupu mimo eu
postovny a dane pri nakupu mimo eu
Dily muzete kupovat za draho v cr (a hoodne omezena nabidka), pripadne od streetracera(nemam ho rad) a nebo ze zahranici..(od firem, jednotlivcu z for nebo z ebaye)
Mam dobre zkusenosti s nakupovanim z USA. V usa maji v porovnani s EU hodne moc nahradnich dilu. Koupil jsem nekolik veci od par lidi na sr20forum.com - uzivatele maji reference podobne jako na ebay. Jediny problem je, ze musime platit clo a dan za kazdej balik, kterej je drazsi nez $45 a neni poslanej jako DAREK(jako darek vam zbozi v pohode poslou samostatny tuneri, ale firmy nebo vetsi ebay prodejci ne). Me prisly dva baliky pojisteny na $700, ale nakonec jsem se s Ceskou postou 'domluvil' a pomoci odesilatele jim vysvetlil, ze ty veci co jsou v baliku jsou uplne bezcenne, takze nakonec chteli jen asi 1000,-:) Musel jsem napsat vyjadreni o tom co v tom je a jakou to teda ma realnou cenu. Dalsi balik mi prisel fedexem a byl pojistenej na $135. S fedexem se VUBEC nedalo domluvit, proste jsem to tejden zkousel ale nakonec jsem tu dan zaplatit musel - taky asi 1200,-
Dalsi baliky uz mi prodejci posilali jako Darek, takze to probehlo v klidu. Jo a jeste jednu vec jsem zjistil. Ceska posta je ve stejne budove a ve stejnym patre jako celni urad, takze mozna prave proto to bylo tak v pohode s ceskou postou.
Mozna to je vsem jasny, pokud vam nekdo neco posle z usa jejich USPS, prijde to ceskou postou. Pokud pres fedex, prijde to ceskym fedexem:)
Fedex byl ale celkove mnohem rychlejsi - asi tyden, ceska posta/usps skoro mesic.
Kdyz si neco koupite v EU, tak nemusite platit nic. V nemecku jsem nenasel skoro nic, v UK sice trochu jo, ale nic jsem odtamtud nakonec nevzal. Zadnej jinej jazyk neumim, takze jsem se zabydlel na sr20forum.com. Tam ta for sale sekce fakt fici:)
Jo a americani jsou fakt hodne vstricni. Jeden mi nabidl, ze mi koupi spojku z jgycustoms.com, necha si ji poslat k sobe a pak mi ji posle spolecne s downpipe.. Sou v pohode a jsou radi, ze pomuzou nekomu nakonci sveta. Ale taky jsou mezi americanama podvodnici. Na sr20forum maji celkem solidni blacklist, takze je treba nakupovat od overenych lidi - vzdycky si toho cloveka vyhledam na ebayi, jinych forech a taky googlem.
Celkove je nakupovani v usa a placeni paypalem fakt pohoda - fakof cagheky rejsrs
Mam dobre zkusenosti s nakupovanim z USA. V usa maji v porovnani s EU hodne moc nahradnich dilu. Koupil jsem nekolik veci od par lidi na sr20forum.com - uzivatele maji reference podobne jako na ebay. Jediny problem je, ze musime platit clo a dan za kazdej balik, kterej je drazsi nez $45 a neni poslanej jako DAREK(jako darek vam zbozi v pohode poslou samostatny tuneri, ale firmy nebo vetsi ebay prodejci ne). Me prisly dva baliky pojisteny na $700, ale nakonec jsem se s Ceskou postou 'domluvil' a pomoci odesilatele jim vysvetlil, ze ty veci co jsou v baliku jsou uplne bezcenne, takze nakonec chteli jen asi 1000,-:) Musel jsem napsat vyjadreni o tom co v tom je a jakou to teda ma realnou cenu. Dalsi balik mi prisel fedexem a byl pojistenej na $135. S fedexem se VUBEC nedalo domluvit, proste jsem to tejden zkousel ale nakonec jsem tu dan zaplatit musel - taky asi 1200,-
Dalsi baliky uz mi prodejci posilali jako Darek, takze to probehlo v klidu. Jo a jeste jednu vec jsem zjistil. Ceska posta je ve stejne budove a ve stejnym patre jako celni urad, takze mozna prave proto to bylo tak v pohode s ceskou postou.
Mozna to je vsem jasny, pokud vam nekdo neco posle z usa jejich USPS, prijde to ceskou postou. Pokud pres fedex, prijde to ceskym fedexem:)
Fedex byl ale celkove mnohem rychlejsi - asi tyden, ceska posta/usps skoro mesic.
Kdyz si neco koupite v EU, tak nemusite platit nic. V nemecku jsem nenasel skoro nic, v UK sice trochu jo, ale nic jsem odtamtud nakonec nevzal. Zadnej jinej jazyk neumim, takze jsem se zabydlel na sr20forum.com. Tam ta for sale sekce fakt fici:)
Jo a americani jsou fakt hodne vstricni. Jeden mi nabidl, ze mi koupi spojku z jgycustoms.com, necha si ji poslat k sobe a pak mi ji posle spolecne s downpipe.. Sou v pohode a jsou radi, ze pomuzou nekomu nakonci sveta. Ale taky jsou mezi americanama podvodnici. Na sr20forum maji celkem solidni blacklist, takze je treba nakupovat od overenych lidi - vzdycky si toho cloveka vyhledam na ebayi, jinych forech a taky googlem.
Celkove je nakupovani v usa a placeni paypalem fakt pohoda - fakof cagheky rejsrs
-
- user
- Kontaktovat uživatele:
Zajimalo by me jak je vyresene pisemne a v pojisteni to ze balik je poslany jako darek? Na kolik je ten balik pojisteny a kde presne je napsano ze je to darek?
Mam tu zkusenost, ze kdyz mi doslo neco z USA a nebyla prilozena faktura, tak se automaticky brala jako cena cena pojisteni a pres to nejel vlak. Samozrejme, ze posilat balik uplne bez pojisteni je ale taky hazard.
Mam tu zkusenost, ze kdyz mi doslo neco z USA a nebyla prilozena faktura, tak se automaticky brala jako cena cena pojisteni a pres to nejel vlak. Samozrejme, ze posilat balik uplne bez pojisteni je ale taky hazard.
jedna vec je pojisteni - hodnota zbozi, kterou zadava odesilatelLittleBoby píše:Zajimalo by me jak je vyresene pisemne a v pojisteni to ze balik je poslany jako darek? Na kolik je ten balik pojisteny a kde presne je napsano ze je to darek?
a druha vec je typ zasilky - jsou tam takovy okynka(checkboxy) a odesilatel zaskrtne jestli to je: gift, documents,commercial sample, merchandise, explanation,returned goods, other
myslim, ze uzitecny by bylo i returned goods. Reknes jim, ze to byla reklamace neceho:) .. ale nevim nezkousel jsem..
Jo a jestli si budete objednavat novy zbozi, tak reknete odesilateli, at tam nedava zadnou fakturu nebo doklady, protoze oni do tech baliku asi lezou.
-
- user
- Kontaktovat uživatele:
JJ lezou do nich, kdyz neni zadany typ zbozi, tak to skoro vzdycky rozbali. Ten typ jsem si nevsimnul, ale pojisteni a cena zbozi to jsem na balikach nikdy nemel rozdelene, vzdycky jen cenu zbozi = na kolik je to pojistene = pro celniky cena baliku. Podle me to nam vsem stejne chodi na postu do prahy, ze ktere se to preposila po republice. Chtelo by to tam nejakeho znameho
sorry za nepresnost. jo je to presne takle:LittleBoby píše:JJ lezou do nich, kdyz neni zadany typ zbozi, tak to skoro vzdycky rozbali. Ten typ jsem si nevsimnul, ale pojisteni a cena zbozi to jsem na balikach nikdy nemel rozdelene, vzdycky jen cenu zbozi = na kolik je to pojistene = pro celniky cena baliku. Podle me to nam vsem stejne chodi na postu do prahy, ze ktere se to preposila po republice. Chtelo by to tam nejakeho znameho
cena zbozi = na kolik je to pojistene = pro celniky cena baliku
kdyby se balik (treba s turbem) nahodou ztratil tak ti nahradi jen $45 proto je lepsi gift. jenze jako gift to vetsinou nemuzou udelat firmy
-
- user
- Kontaktovat uživatele:
-
- user
- Kontaktovat uživatele:
Kazdopadne ne kazda zasilka se ridi stejnym pravidlem jako ostatni, jednou se mi stalo, ze balik za 280 dolaru mi prisel primo na postu na sidlisti a nic k nemu nebylo, ani clo ani DPH a byl nerozbaleny. Postovni urednice to 1/2 hodiny overovala v Praze a pak mi balik bez problemu vydala, takze nevim podle ceho to v Praglu diriguji
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
-
- user
- Kontaktovat uživatele:
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
- blázen
- user
- Kontaktovat uživatele:
ty voe češi sou fakt vychcany národLittleBoby píše:to vetsinou uhadam tak, ze prilozim vytisknuty cenik z internetu, samozrejme na nem upravim ceny ve Photoshopu, nejsem zadny becko neMartin_534 píše:a ještě pozor, platí se i z ceny dopravy
a podepisu prohlaseni, ze cena produktu je ta na ceniku a zbytek ze je doprava!
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..
na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
-
- user
- Kontaktovat uživatele:
heheh ja sem delal neco podobnyho, nechtel jsem otravovat odesilatele, tak jsem to napsal za nej:
I declare, that I had send 2 packages to the Czech Republic. I send it to Jan XXX as a compensation for his help in programming and instalation of my web site. I gave him some parts from my 15 year old Nissan Sentra. Concretely: turbocharger, injectors, oil and water lines and pipes. It is a GIFT from me to Jan. It is very hard to value such parts, they are not sold very well. The demands for this parts in US is very low, but I hope they are valuable for Jan. I stated a price of $700 for the package because of the insurance. The parts in the package are worth $250, the other package could cost maximum $80.
rek bych jak to bylo cely vcetne podpisu atd, ale nechci udelat nakou chybu:)
...stacilo jim to emailem...
I declare, that I had send 2 packages to the Czech Republic. I send it to Jan XXX as a compensation for his help in programming and instalation of my web site. I gave him some parts from my 15 year old Nissan Sentra. Concretely: turbocharger, injectors, oil and water lines and pipes. It is a GIFT from me to Jan. It is very hard to value such parts, they are not sold very well. The demands for this parts in US is very low, but I hope they are valuable for Jan. I stated a price of $700 for the package because of the insurance. The parts in the package are worth $250, the other package could cost maximum $80.
rek bych jak to bylo cely vcetne podpisu atd, ale nechci udelat nakou chybu:)
...stacilo jim to emailem...
Naposledy upravil(a) mikyc dne 28.02.2006, 12:01, celkem upraveno 1 x.
-
- user
- Kontaktovat uživatele: