Klepání při brždění
Klepání při brždění
NEmáte někdo zkušenost že se vám při brždění klepe řízení ? Mám zleho tucha že to budou kotouče. Destičky jsou docela nový a kola jsou týden po vyvážení. Asi to během týdne rozhodím a změřím tlušťku kotoučů a jestli nejsou hnutý (rozdíly v tloušŤce).nějaké nápady...?
Mazda 6 2.0 107kw + Laguna 1.8 88kw
EX. RED 200SXS13 1992 - 210PS
EX. RED 200SXS13 1992 - 210PS
- doublejay
- user
- Kontaktovat uživatele:
Vetsinou to delaji krive kotouce, POZOR, klidne i nerovnomerne opotrebovane ty na zadni naprave (!!!) Mne to mydlilo s autem ukrutnym zpusobem. Jinak jak psal Raddy - velke (olejove) silentbloky na predku (tension rods bushings), pak krive kotouce predku a pokud mas originalni, nemenene, tak na hodne moc procent tipuju kotouce, pripadne i s deskami, na zadku. Ja tam mel naprosto nerovnomerne ojete vnejsi a vnitrni desky a jeste k tomu krive kotouce.
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...
- Libas
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobrá náhodička, tuto závadu jsem rozpoznal dneska na mazdičce BF (sorry, upss). Při brzdění vibruje volant a pedál brzdy a jemně to ťuká, kotouče se zdají v pohodě, destičky obě rovnoměrně bržděné na obou stranách, tzn. že třmen fachají v poho, vzadu jsou bubny soustružené před rokem + nové pakny. Vidím to také na silentbloky nebo kulové čepy.
- doublejay
- user
- Kontaktovat uživatele:
Dobry zpusob, jak overit stav olejovych silentbloku na predku je prejizdet pomalu jednim kolem nejakou pricnou nerovnost, treba vetev. Pokud nekdo bude stat z boku auta a koukat se, co kolo dela, jak se pohybuje, muze se tim hodne odhalit. Jestli kolo lita dopredu/dozadu, je silentblok urcite spatny. A taky se projevi pri brzdeni poradnym rozkmitem volantu.
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...