sundání olejovýho čerpadla / rozvodovýho kola na klice
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
sundání olejovýho čerpadla / rozvodovýho kola na klice
jak se sundavá z kliky rovodový kolo? mě se to včera nepodařilo, resp. nevydržel kryt olejový pumpy a prasknul
Re: sundání olejovýho čerpadla / rozvodovýho kola na klice
jo de to blbě ted sme sundavali 2kliky a bylo to padádně zatuhlí, stahovák tam nedostaneš tak sem tomu pomoh horkovzduškou a pak to postupně vyklepeš (ten plíšek pod rozvodovym kolem vžkycky zařval:) hlavně nechce mydlit do tý pumpy!!Martin_534 píše:jak se sundavá z kliky rovodový kolo? mě se to včera nepodařilo, resp. nevydržel kryt olejový pumpy a prasknul
](*,) never ending story ](*,)
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
no já dostal radu od kentoyi, že de klika sundat i s olejovou pumpou, tak asi po hodině zápasení s rozvodovýk kolem jsem zkusil vypáčit kolíčky co aretujou pozici čerpadla a na straně měrky kryt nevydržel a zlomil se
kam se má teda praštit kladivem, aby šlo dolu?
já tam dokonce malej stahovák dostal, ale stejně to s nim dolu nešlo
kam se má teda praštit kladivem, aby šlo dolu?
já tam dokonce malej stahovák dostal, ale stejně to s nim dolu nešlo
Tak vám teda řeknu,jak jde dolů i to nejzatuhlejší.Do výše uvedeného kolečka navrtáme napříč proti sobě(pochopitelně z čelního pohledu)dvě díry(skrz) a vyřízneme osmičku závit.Jde to dobře,kolečko je z litiny.Koupíme dva dlouhé šrouby pevnosti 10,9 a přes stahovák tvaru T našroubujeme.Dotáhneme centrální šroub stahováku do kliky,nasadíme odpovídající gola ořech a za pomoci rázů vzduchové pistole povolujeme.Chvíli to trvá,neboť kolečko,ta svině,je zamrzlé jak prase.V těch nejhorších případech si můžeme ještě pomoci horkovzd.pistolí.Vývoj tohoto způsobu trval několik let a jako jediný fungoval i v odstrašujících případech.A
dobrej nápad, ještě jsem to nepotřeboval a 7 jsem jich už sundal, i když se jim vůbec nechtělo, promin martas, že má rada ti mnoho nepomohlaadner píše:Tak vám teda řeknu,jak jde dolů i to nejzatuhlejší.Do výše uvedeného kolečka navrtáme napříč proti sobě(pochopitelně z čelního pohledu)dvě díry(skrz) a vyřízneme osmičku závit.Jde to dobře,kolečko je z litiny.Koupíme dva dlouhé šrouby pevnosti 10,9 a přes stahovák tvaru T našroubujeme.Dotáhneme centrální šroub stahováku do kliky,nasadíme odpovídající gola ořech a za pomoci rázů vzduchové pistole povolujeme.Chvíli to trvá,neboť kolečko,ta svině,je zamrzlé jak prase.V těch nejhorších případech si můžeme ještě pomoci horkovzd.pistolí.Vývoj tohoto způsobu trval několik let a jako jediný fungoval i v odstrašujících případech.A
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
- street.racer
- user
- Kontaktovat uživatele:
Na SR20? Ty prsa komplet stoji v Nissanu CR 12tis. KcMartin_534 píše:jak se sundavá z kliky rovodový kolo? mě se to včera nepodařilo, resp. nevydržel kryt olejový pumpy a prasknul
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
rozebíral jsem Mickovo CAstreet.racer píše:Na SR20? Ty prsa komplet stoji v Nissanu CR 12tis. KcMartin_534 píše:jak se sundavá z kliky rovodový kolo? mě se to včera nepodařilo, resp. nevydržel kryt olejový pumpy a prasknul
u SR je nejdříve olejová pumpa a tu když sundáš jsou teprve rozvody, u CA je to jako u RB, nejdříve rozvody a pak až olejová pumpa