Voda,vodní pumpa :(
- blázen
- user
- Kontaktovat uživatele:
Re: Voda,vodní pumpa :(
jo ta je v pohodě
to peca: když se zamyslíš nad tím, jaký výkon s tím chladíš, a kde s tím jezdíš.. nemůžeš tvrdit,že chladí špatně
to peca: když se zamyslíš nad tím, jaký výkon s tím chladíš, a kde s tím jezdíš.. nemůžeš tvrdit,že chladí špatně
Naposledy upravil(a) blázen dne 03.08.2009, 16:48, celkem upraveno 1 x.
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..
na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
GO motorů CA18DET etc..
doufej ze je to prekoupena GMB nipparts meli taky naky problemy s kvalitou proto se od nich odtrhli hert&buss
no já to asi nepoznám uvidíme,každopádně moc dík za pomoc ... já bych to ucpával mám si na něco dát pozor při instalaci pumpy nový ?
- Mirek
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tak se bohuzel chova vetsina beznych majitelu a pak ty sx jsou ve stavech ne prilis dobrych.Sergeii píše:no já to asi nepoznám uvidíme,každopádně moc dík za pomoc ... já bych to ucpával mám si na něco dát pozor při instalaci pumpy nový ?
Na co si dat pozor by mohl vedet kentoya, ze par jich uz namontoval, tak to ma zkouknuty urcite.
In progress:Nissan 260SX S13 Spec-R Twin Turbo
Future project car #1: Nissan Primera P10 GT rv.91 SR20DE (Evolution I in progress)
Future project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (Evolution I in progress)
Daily car 1: Octavia I TDI (66kw) swap na ASV 81kw, 6q řevodovka, RS podvozek, sprint 764, 96kw turbo kit
Daily car 2: Felicia II
Just for fun: Aprilia RSV 1000 Mille
Ex Car: Nissan 200SX RPS13 rv.91 SR20DET
Prodej ND na 200sx: Seznam dilu zde
Future project car #1: Nissan Primera P10 GT rv.91 SR20DE (Evolution I in progress)
Future project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (Evolution I in progress)
Daily car 1: Octavia I TDI (66kw) swap na ASV 81kw, 6q řevodovka, RS podvozek, sprint 764, 96kw turbo kit
Mirek píše:Tak se bohuzel chova vetsina beznych majitelu a pak ty sx jsou ve stavech ne prilis dobrych.Sergeii píše:no já to asi nepoznám uvidíme,každopádně moc dík za pomoc ... já bych to ucpával mám si na něco dát pozor při instalaci pumpy nový ?
Na co si dat pozor by mohl vedet kentoya, ze par jich uz namontoval, tak to ma zkouknuty urcite.
no dobře dobře,nejdřív sem se zeptal,pak bych jednal
tak s novou pumpou a termostatem ručička vylítla skoro až na červený cca při 3 km cestě domů z garáže,snad tam bude jen mín vody...termostat sem tam dal tak,že ze strany z motoru kouká ten "oblouček" a ne to pero s tim válečkem ,doufám že je to takle cajk ... teda takle sem to měl ...
- Mirek
- user
- Kontaktovat uživatele:
nebo spatne odvzdusneny chladici okruh
- Mirek
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tak asi CA, ja s tim mel na SR problemy kdyz jsem to mel total vypustene...Kentoya píše:13ka se samoodvzdušnuje, to by tam musel mít špunt
já na SR taky, vůbec jsem nechápal která bije, až s odstupem času jsem se dozvěděl, že je tam šroub na odvzdušnění palice
těsnění pod hlavou ? proč ? jede to hezky,spíš tam doleju vodu a odvzdušnim podle anj návodu :-D a pak dám vedět,jestli těsnění pod hlavou,tak se du oběsit rovnou ...
- blázen
- user
- Kontaktovat uživatele:
může to být těsněním.. koukni do oleje a změř tlaky ve válcích ..
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..
GO motorů CA18DET etc..
GO motorů CA18DET etc..
Ked Ti zacne tiect pumpa cez ten otvor to znamena ze Ti odislo lozisko a preteka to cez tu dierku takze do smetia s nou.
Zasadne pouzivam Nissan vodnu pumpu a pri vymene pumpy aj zasadne Nissan novy termostat .
Nalsepsie je mat auto predkom trochu do kopca a nezabudni otvorit kurenie ked nalievas vodu aby Ti neostala vzduchova bublina v systeme a to je potom problem . Ja som sa uz poucil so vselijakymi pumpami a termostatmi , takze zasadne len od vyrobcu.Hlavne u Nissana , aj ked Japonske pumpy u nas predavane su celkom dobre ale origo je lacnejsia si o 7 $ ...
kluci davajte pozor lebo zvycajne ked Ti na pristrojovke u Nissanu rucicka vybehne do cerveneho tak je to zvycajne uz pozde.Cidlo na teplotu vody je dost vysoko a ked spadne hladina vody tak cidlo cita len teplotu telesa v ktorom je cidlo nasrubovane az kym sa neurobia pary a potom cidlo ich zacne citat , rucicka vyjde do cerveneho a potom moze nastat velky problem.
casto je temp meter na pristrojovke problematicky a cita vysoku teplotu nekedy aj ked je teplota OK, ja preto pouzivam Greddy alebo Blitz inteligent meter a ma aj warning nastavitelny .
Kentoya hovori tesnenie pod hlavu , ale nieje to vzdy pravidlo
1, Ty si motor mohol pretlakovat parouv a niekde Ti system praskol , hadica a podobne / najhorsie ked je mala prasklina a strieka vodu niekde na horucy motor a pod a to sa odpari rychlejsie ako to miesto najdes /.Teraz vymenis pumpu ale prasklinu si nenasiel a na 3 km stratis viacej vody a zacne sa to znova prehrievat.
2, neotvoril si kurenie a tym padom system nikdy poriadne neovzdusnis .
3,dal si nevhodny termostat ??? a ostal zaseknuty a neotvoril
4,zaneseny chladic co u tychto vozoch k veku auta neje prekvapenie , jednoduche riesenie ,vyber termostat , destilovana voda cista daj do vodneho systemu krystalicku sodu na zmekcovanie vody asi dva riadne hrste a pojazdi 1 - 2 hodiny hore dole a vymen vodu , mozes opakovat viackrat , jedna zasada nevipni motor az kym niesi pripraveny na vypustenie vody zo sodou , po vypnuti motora vypust najkor ako mozes aby sa ten rospusteny sajrajt neusadil v radiatory kym ho stihnes vypustit .
5,tesnenie pod hlavu ale to mozes pretestovat jednoducho alebo preskusat z specialnou kapalinou napojis na chladis das tam tu kapalinu a ked sa sfarbi na orange ?? nepamatam tak mas spaliny z motora vo vode a to je potom tesnenie pod hlavu/prasknuta hlava/pokryveny blok.../
Prvy test ked sa auto prehrieva je vybrat termostat a polozit ho do horucej vody,parnik a podobne a pozriet ci stale otvara a po ponoreni do studenej vody zatvara , treba vyskusat viac krat nakolko term moze zatvarat a otvarat ale sa aj zasekavat obcas pri vykone .V tom pripade ked nieje novy termostat tak treba creva vystrihnut a ten velky kruzok stale dat naspat , aby bola aspon nejaka restriction v systeme .
kluci prepacte za tu slovencinu , ked to tak po sebe citam tak to nechapem ako som to skomolil.
Ja este anglicky neviem a slovensky uz taky ne . taka krizovatka .
Zasadne pouzivam Nissan vodnu pumpu a pri vymene pumpy aj zasadne Nissan novy termostat .
Nalsepsie je mat auto predkom trochu do kopca a nezabudni otvorit kurenie ked nalievas vodu aby Ti neostala vzduchova bublina v systeme a to je potom problem . Ja som sa uz poucil so vselijakymi pumpami a termostatmi , takze zasadne len od vyrobcu.Hlavne u Nissana , aj ked Japonske pumpy u nas predavane su celkom dobre ale origo je lacnejsia si o 7 $ ...
kluci davajte pozor lebo zvycajne ked Ti na pristrojovke u Nissanu rucicka vybehne do cerveneho tak je to zvycajne uz pozde.Cidlo na teplotu vody je dost vysoko a ked spadne hladina vody tak cidlo cita len teplotu telesa v ktorom je cidlo nasrubovane az kym sa neurobia pary a potom cidlo ich zacne citat , rucicka vyjde do cerveneho a potom moze nastat velky problem.
casto je temp meter na pristrojovke problematicky a cita vysoku teplotu nekedy aj ked je teplota OK, ja preto pouzivam Greddy alebo Blitz inteligent meter a ma aj warning nastavitelny .
Kentoya hovori tesnenie pod hlavu , ale nieje to vzdy pravidlo
1, Ty si motor mohol pretlakovat parouv a niekde Ti system praskol , hadica a podobne / najhorsie ked je mala prasklina a strieka vodu niekde na horucy motor a pod a to sa odpari rychlejsie ako to miesto najdes /.Teraz vymenis pumpu ale prasklinu si nenasiel a na 3 km stratis viacej vody a zacne sa to znova prehrievat.
2, neotvoril si kurenie a tym padom system nikdy poriadne neovzdusnis .
3,dal si nevhodny termostat ??? a ostal zaseknuty a neotvoril
4,zaneseny chladic co u tychto vozoch k veku auta neje prekvapenie , jednoduche riesenie ,vyber termostat , destilovana voda cista daj do vodneho systemu krystalicku sodu na zmekcovanie vody asi dva riadne hrste a pojazdi 1 - 2 hodiny hore dole a vymen vodu , mozes opakovat viackrat , jedna zasada nevipni motor az kym niesi pripraveny na vypustenie vody zo sodou , po vypnuti motora vypust najkor ako mozes aby sa ten rospusteny sajrajt neusadil v radiatory kym ho stihnes vypustit .
5,tesnenie pod hlavu ale to mozes pretestovat jednoducho alebo preskusat z specialnou kapalinou napojis na chladis das tam tu kapalinu a ked sa sfarbi na orange ?? nepamatam tak mas spaliny z motora vo vode a to je potom tesnenie pod hlavu/prasknuta hlava/pokryveny blok.../
Prvy test ked sa auto prehrieva je vybrat termostat a polozit ho do horucej vody,parnik a podobne a pozriet ci stale otvara a po ponoreni do studenej vody zatvara , treba vyskusat viac krat nakolko term moze zatvarat a otvarat ale sa aj zasekavat obcas pri vykone .V tom pripade ked nieje novy termostat tak treba creva vystrihnut a ten velky kruzok stale dat naspat , aby bola aspon nejaka restriction v systeme .
kluci prepacte za tu slovencinu , ked to tak po sebe citam tak to nechapem ako som to skomolil.
Ja este anglicky neviem a slovensky uz taky ne . taka krizovatka .
DRIFT TEAM SLOVAKIA
COPIE JAPONSKYCH ZNACIEK A Mini znacky PRIVESKY ** Inteligent meters for sale :
Novy-Ken Nomura,Uras edition 1 na prodej. Novy D1 spec limited edition 1 na prodej. Blitz R-vit & R-fit dvojka na prodej. Greddy Intelligent infometer na prodej.
parts/accessories NA PREDAJ
http://stores.ebay.com.au/DRIFT-MEDIC-WHOLESALE
http://stores.ebay.com.au/MPM-IMPORTS
COPIE JAPONSKYCH ZNACIEK A Mini znacky PRIVESKY ** Inteligent meters for sale :
Novy-Ken Nomura,Uras edition 1 na prodej. Novy D1 spec limited edition 1 na prodej. Blitz R-vit & R-fit dvojka na prodej. Greddy Intelligent infometer na prodej.
parts/accessories NA PREDAJ
http://stores.ebay.com.au/DRIFT-MEDIC-WHOLESALE
http://stores.ebay.com.au/MPM-IMPORTS
zapoměl sem,je to GMB,teda měla to tam napsaný,škoda že není víc vidět,je hezkáMYSAK píše:doufej ze je to prekoupena GMB nipparts meli taky naky problemy s kvalitou proto se od nich odtrhli hert&buss