Zalozil sem nove tema protoze tohle potrebuju vysvetlit....vzdycky sem mel za to ze ostre vacky sou jine hlavne v uhlu a ne ve zdvihu...ostrejsim uhlem dochazi k rychlejsimu otevirani a zavirani ventilu, coz je vhodne pro vyssi otacky...pri hodne ostre vacky potrebuji zamenu i ventilovych pruzin, protoze seriove nemaji takove predpeti a nedokazi ventil zavrit tak rychle jak ho pousti vacka....mel sem za to ze zdvih ventilu je z vyroby dany stejne jako zdvih pistu, protoze pokud se zmeni zdvih jednoho z komponent kladnym smerem doslo by ke kontaktu pistu a ventilu ne?raddy píše:zmena vaciek za "ostrejsie" ci s vacsim zdvihom ZMENI poziadavky motora na palivo, inac by vymena vaciek nemala ziadny vyznam. Dovod vymeny vaciek je zvysenie prietoku vzduchu a preto samozrejme treba zvysit prietok paliva, to je jasne a logicke. Takze plati ze len mala zmena vaciek nevyzaduje zmenu ECU, pri radikalnejsich vackach to nutne samozrejme je (rovnake je to s tlakom turba, ak sa zvisi len trochu, ECU to dokaze vykompenzovat, ak prilis, tak to ECU nevykompenzuje). Otazka je co su pre turbomotor radikalne vacky...
Kazdopadne zmena vaciek je adekvatna zvyseniu tlaku turba, oba maju jeden a jediny dovod-zvysenie prietoku vzduchu. Ak sa ma zachovat korektna zmes, treba adekvatne zvysit prietok paliva a teda potrebujes pumpu lepsiu ako seriovu.
K te ECU..to se pletes...i takova vacka potrebuje upravenou ECU aby pracovala optimalne...resil sem to s geroxem...psal sem do horshamu..z toho mi doslo ze vubec nevi, ale ze si MYSLI ze ostre vacky vubec nepotrebuji upravovat ECU (od takove firmy bych to necekal ze napise "nevim" kdyz se jedna o jejich produkt)
Krasnou ukazkou k tomu je S2 pro SR20DET...Horsham ma 280-300hp...Tomei ECU S2 k 256 vackam ma 330hp! Prijde mi to i logicke....pokud zmenim rychlost otevreni a zavreni ventilu, musi nasledovat nebo predchazet i zmena neceho jineho (vstrik paliva??). Takze ostre vacky budou pracovat i bez zmeny ECU, ale ne optimalne..tzn=> bez upravy ECU je to zbytecna investice..je to jako koupit veky IC a pulku ho ucpat, nebo zakryt.
Tohle jsou informace co jsem se dozvedel, pozjistoval...pokud se pletu budu rad kdyz me opravite..rad bych v tom mel jasno.