manual prevodovka
- tomita
- user
- Kontaktovat uživatele:
manual prevodovka
Vyzna se tady nekdo v prevodovkach? Jak zjistim ze je v prdeli treba lozisko na vstupnem hrideli? Ted myslim fyzicky, ne akusticky... ;-)
S14a RB25
- tamo
- user
- Kontaktovat uživatele:
aj s novymi loziskami mas volu? hlavne lozisko to nebude skor ihlickove... pozri si v tejto teme videa co som tam hodil forum/viewtopic.php?t=11821&start=15 tam na jednom je vidiet aku volu ma vstupna hriadel a to kvoli tomu ihlickovemu lozisku. ked je v obale prevodovka vola je mensia ale aj tak. popis blizsie tvoj problem...
Nissan 200SX S13 1990
- tomita
- user
- Kontaktovat uživatele:
No jedna sa o to, ze pred swap-em jsem si nechal repasovat prevodovku kitem FS5W71C.
Pres vikend jsme vymenili prevodovku, daval jsem Nismo Sports clutch kit s lehkym setrvakem, nove lozisko a novy "spigot bush" (lozisko v klice) taky.
Prevodovka ale odpocatku huci. Pri volnobehu slyset zjevne valivy hluk, kdyz proslapnu spojku, hluk zmizi...jinak je slyset furt, pri zaberu na kazdy stupen i pri brzdeni motorem. Pokud pri jizde se zarazenou rychlosti seslapnu spojku, huceni prestane. Olej jsem pouzil Castrol TAF-X.
Akorat to jehlove lozisko a synchrony na 3.rychlosti zustali nevymenene, jelikoz tam pry nepasovali (to na prevodovce mel vetsi prumer). Je to divny, jelikoz prevodovka mela byt z S14a...
Na obrazku jsem oznacil sipkou tu lozisko, ktere zustalo nevymenene..
Tady je moje prevodovka v dilne kde se to repasovalo. Tady: http://www.prag-info.cz/firma/sipos/
Pres vikend jsme vymenili prevodovku, daval jsem Nismo Sports clutch kit s lehkym setrvakem, nove lozisko a novy "spigot bush" (lozisko v klice) taky.
Prevodovka ale odpocatku huci. Pri volnobehu slyset zjevne valivy hluk, kdyz proslapnu spojku, hluk zmizi...jinak je slyset furt, pri zaberu na kazdy stupen i pri brzdeni motorem. Pokud pri jizde se zarazenou rychlosti seslapnu spojku, huceni prestane. Olej jsem pouzil Castrol TAF-X.
Akorat to jehlove lozisko a synchrony na 3.rychlosti zustali nevymenene, jelikoz tam pry nepasovali (to na prevodovce mel vetsi prumer). Je to divny, jelikoz prevodovka mela byt z S14a...
Na obrazku jsem oznacil sipkou tu lozisko, ktere zustalo nevymenene..
Tady je moje prevodovka v dilne kde se to repasovalo. Tady: http://www.prag-info.cz/firma/sipos/
Naposledy upravil(a) tomita dne 05.03.2008, 20:39, celkem upraveno 1 x.
S14a RB25
- tamo
- user
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze to ihlickove lozisko je dost dolezite lebo ak je tam vola tak na stalom prevode sa ti mozu krizit zuby a to moze vydavat ten hluk... tu o tom pisal adner forum/viewtopic.php?t=9606&highlight=
ja si budem tiez davat repasovat prevodovku, kupoval som sadu tiez odkial ty, ak vsetko dobre dopadne tak o vikendu ju veziem na repas...
ja si budem tiez davat repasovat prevodovku, kupoval som sadu tiez odkial ty, ak vsetko dobre dopadne tak o vikendu ju veziem na repas...
Nissan 200SX S13 1990
no,budto si zesílíš rádio,nebo to rozebereš.jiná cesta asi není.Tipnul bych to na špatně nastavenou osovou vzdálenost vst.hřídele,nebo ložiska bez C3 vůle a jejich špatné usazení.Ovšem neviděl jsem to,jsou to rady jen informativní.zkus lehce(ne zas polechtat) poklepat větším kladivem v ose vst. a výst. hřídele,s mrkví musí jít otáčet lehce,pokud to nepomůže,tak rozebrat