očista turbo při repasi

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
yHCov
user

očista turbo při repasi

Příspěvek od yHCov »

Máte někdo znalost čím kvalitně očistit zapečený olej z hřídelky a takovou oranžovou usazeninu na výfukové lopatce?
Čistím motory brefem odmašťovačem a dokáže toho dost,ale na zapečený olej je krátký i při delším louhování,přestože z motoru zvláde olejovou patinu perfektně.
Také ta usazenina,bývá často na ventilech-neví někdo jakého to je charakteru?Rád bych to odsranil chemicky ,samozřejmě že vím že to jde dremlem a adekvátním kartáčkem či něčím podobným,ale raději bych to odstranil jak jsem psal výše..Dík za tipy a triky
Rave
user
Kontaktovat uživatele:

Re: očista turbo při repasi

Příspěvek od Rave »

vyvarit v octu?
S leon cupra 4x4 1.9 TDI 179kw smoke power
S ibiza cupra 1.8 20VT 1,1bar 243ps-1,6bar 306ps
yHCov
user

Příspěvek od yHCov »

yHCov píše:Máte někdo znalost čím kvalitně očistit zapečený olej z hřídelky a takovou oranžovou usazeninu na výfukové lopatce?
Čistím motory brefem odmašťovačem a dokáže toho dost,ale na zapečený olej je krátký i při delším louhování,přestože z motoru zvláde olejovou patinu perfektně.
Také ta usazenina,bývá často na ventilech-neví někdo jakého to je charakteru?Rád bych to odsranil chemicky ,samozřejmě že vím že to jde dremlem a adekvátním kartáčkem či něčím podobným,ale raději bych to odstranil jak jsem psal výše..Dík za tipy a triky
zajímavé,děkuji za nápad vyzkouším..
pablo
user

Příspěvek od pablo »

t9 kyselina kdyz muzes dej to na paru nebo vyvarej v horke vode
pouziva sa to do kychyn na odstranovany masnejch usadenin
yHCov
user

Příspěvek od yHCov »

aplikoval jsem kyselinu fluorovodíkovou na úklid sanity a náramně krásně to rozpustilo..ovšem připečený olej stále přetrvává,ale stím si už nějak poradím..
Odpovědět