4kruzky na 1pieste???

otázky a odpovědi technického rázu
Sentinel
user
Kontaktovat uživatele:

4kruzky na 1pieste???

Příspěvek od Sentinel »

zdravim
dnes som bol pozriet auto ktore je u mechanika.dnes vybral piesty.sokoval ma spravou ze na dvoch piestoch mam 4 kruzky
Obrázek

nehovoriac o poskodeni na tomto konretnom pieste.

a na dvoch len 3
Obrázek

tie so 4 kuzkami boli na poslednych dvoch valcoch.

ako? preco? naco? nechapem......ved ten motor musel byt nevyvazeny

chcel by som to riesit tak ze dokupim len 2 piesty s 3 kruzkami ake myslim aj maju byt,kvoli peniazom vsetky piesty by boli drahe nateraz.

kde sa daju pozhnat najlacnejsie? za kolko?

alebo myslite ze mozem pouzit aj dva pouzite piesty, ktore kupim tu od niekoho?samozrejme neposkodene,bez prasklin a tak... /prip. ponuknite aj s cenami/
Kentoya
user

Příspěvek od Kentoya »

takhle to měl na jednom pístu i kenivruh
Sentinel
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentinel »

Kentoya píše:takhle to měl na jednom pístu i kenivruh
a to je v poriadku ze to tak je? myslim ze nie lebo ten so 4 kruzkami musi byt tazsi nie?
Kentoya
user

Příspěvek od Kentoya »

on ho měl prasklej a na jedné straně měl dva v jedné drážce a na druhé žádnej, samo že to není oki, já jen že nejsi jediný kdo to vidí
Sentinel
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentinel »

Kentoya píše:on ho měl prasklej a na jedné straně měl dva v jedné drážce a na druhé žádnej, samo že to není oki, já jen že nejsi jediný kdo to vidí
a co si myslis ze mam jednoznacne kupit nove piesty alebo by stacili nejake neposkodene aj pouzite?
buky300zx
user

Příspěvek od buky300zx »

Sentinel píše:
Kentoya píše:on ho měl prasklej a na jedné straně měl dva v jedné drážce a na druhé žádnej, samo že to není oki, já jen že nejsi jediný kdo to vidí
a co si myslis ze mam jednoznacne kupit nove piesty alebo by stacili nejake neposkodene aj pouzite?
Zalezi ci uz bol robeny vybrus a ake su piesty-ci vybrusove(kolky vybrus),alebo origo.
Powered by Buky NO LIMIT
Tiger Racing Super six 2.0 NA 284Hp
Nissan 300Zx Turbo Z31 VG Power 87 Drag-sold
Nissan 300zx Turbo Z31 VG Power 87 Street
Nissan 300zx Turbo Z31 VG power 85 2sic :-)-sold
Nissan GTR R35
Suzuki Burgman 650
Dvojnápravový sklápací vozík-2700kg

http://www.cnc-bucek.sk
Sentinel
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentinel »

buky300zx píše:
Sentinel píše:
Zalezi ci uz bol robeny vybrus a ake su piesty-ci vybrusove(kolky vybrus),alebo origo.
vybrus pravdepodobne nebol robeny.nie vybrusove piesty potrebujem
blázen
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Sentinel píše:
mám naprodej písty ze svého motoru, sou OK a všecky mají stejný počet kruhů, nejsou poškozeny, motor měl nalítáno 70tis km
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..

na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
Kentoya
user

Příspěvek od Kentoya »

já se podívám, možná ještě jedny budu mít, ale tak na 30%
raddy
user

Příspěvek od raddy »

ten prvy obrazok, co je na tom pieste zvlastne pani?
raddy
user

Příspěvek od raddy »

co na to hovorite:

Obrázek

pripadne:

Obrázek
Kentoya
user

Příspěvek od Kentoya »

anglicky neumím, ale předpokládám, že myslíš, že bude poničený i blok díky tomu, že je podřený píst, pokus si všimneš na tom pístu, tak ten kroužek nejdříve nebyl dva na sobě, ale je tam drážka nad ve které byl zaklíněný, tudíš v bloku musí být rýhy jako kráva, jinak kdyby sedl hned tak jak je tak sice podře válec, ale může to být řádově pár setin, podle doby jak dlouho se s tím jezdí a pokud chce člověk ušetřit, pomůže plateau honning a ještě chvilku blok vydrží, i když komprese na daném válci bude nižší, jinak je samozřejmě lepší udělat výbrus, na jeho bloku bych řekl, že je výbrus nutností
Sentinel
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentinel »

rýhy jako kráva tam niesu ale je tam viditelne poskodenie.
kedze momentalne nemam penazi nazvys vybrus sa nekona ale mechanik mi navrhol ze blok posle do nejakej firmy v lucenci a ta spravi nejaky velky vybrus a nalisuje tam suchu vlozku. do toho tretieho valca.

inac co si myslite o pouziti nie novych piestov.lebo kedze mam tie dva piesty nerovnake musel by som kupit nove ale zdaju sa mi dost drahe a Blazen mi ponukol piesty vo velmi dobrom stave/podla fotiek/.samozrejme dal by som nove kruzky. mozem to tak spravit?

co si este myslite o pouziti duralovej remenice na kluku? moja je zozadu dost poskodena kvoli tomu ze sa asi predtym davala dole kladivom a chybaju jej zozadu nejake casti. preto trosku hadze ked bezi motor.remene netrha ale aj tak ma to stve. alebo mam radsej pozhanat orig. neposkodenu? pytam sa kvoli vyvazeniu motora.
Kentoya
user

Příspěvek od Kentoya »

Sentinel píše:rýhy jako kráva tam niesu ale je tam viditelne poskodenie.
kedze momentalne nemam penazi nazvys vybrus sa nekona ale mechanik mi navrhol ze blok posle do nejakej firmy v lucenci a ta spravi nejaky velky vybrus a nalisuje tam suchu vlozku. do toho tretieho valca.

inac co si myslite o pouziti nie novych piestov.lebo kedze mam tie dva piesty nerovnake musel by som kupit nove ale zdaju sa mi dost drahe a Blazen mi ponukol piesty vo velmi dobrom stave/podla fotiek/.samozrejme dal by som nove kruzky. mozem to tak spravit?

co si este myslite o pouziti duralovej remenice na kluku? moja je zozadu dost poskodena kvoli tomu ze sa asi predtym davala dole kladivom a chybaju jej zozadu nejake casti. preto trosku hadze ked bezi motor.remene netrha ale aj tak ma to stve. alebo mam radsej pozhanat orig. neposkodenu? pytam sa kvoli vyvazeniu motora.
ono poškození řádově 0,05 rýhy je podle oka nepatrné, podle funkce stěny válce jsou to rýhy jako kráva,

pokud vyvložkovat jeden válec tak všechny, protože budeš mít větší kompresi jako na ostatních válcích a ten rozdíl bude natolik dostačující, že ti to zničí v lepším případě ojnici v horším případě kliku

duralovou řemenici ano, pokud jsi schopen si sám udělat go nebo máš hodně pěněz, na klasické řemenici je taková guma a ní železné závaží která funguje laicky řečeno jako antivibrátor, a že v CA motoru jsou vibrace tím si bud jistý, já mám duralovou, mám i setrvák z duralu, raději si však sežen řemenici origo

takže řešení tvého problému
1 bud písty od blázna a vyvložkovat komplet všechny válce
2 výbrus válců a výbrusové písty
3 lepší blok a písty od blázna
4 nechej si to udělat (myslím go)
Sentinel
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentinel »

Kentoya píše: takže řešení tvého problému
1 bud písty od blázna a vyvložkovat komplet všechny válce
2 výbrus válců a výbrusové písty
3 lepší blok a písty od blázna
4 nechej si to udělat (myslím go)
vybrus robit nechcem lebo vybrusove piesty su drahe a to vyvlozkovanie aj vsetkych valcov vide lacnejsie.

lepsi blok... myslis ze by bolo lepsie riesenie pozhanat blok?existuje blok na predaj v takom dobrom stave zeby sa mi to oplatilo?

asi som to niekde zle napisal ale ja si tu GO samozrejme nerobim sam.ja len zhanam diely niektore lebo mnohe veci viem pozhanat lacnejsie ako mechanik.predsa 200sx sa negenralkuje kazdy den cize nevie co a kde zhanat.

a k tej remenici.vyvsetli mi to pls ked ja dam remenicu z ineho auta ale origo bude to ok? myslim ked je na mojej remenici ten ako si napisal "antivybrator" v nejakom presne vypocitam bode a dam tam z ineho auta bude to ok???
Odpovědět